Sfaturi utile pentru spălarea și îngrijirea șosetelor colorate din bumbac

Cum se spală corect șosetele

Te-ai întrebat vreodată dacă tu speli corect șosetele colorate sau albe? Dacă oferim o atenție deosebită spălării hainelor confecționate din materiale delicate, oare ce nu ne-am preocupa și de spălatul corect a șosetelor?

Din punctul meu de vedere, felul cum arată șosetele pe care le porți spune multe despre tine. O pereche de șosete rupte, pătate sau murdare denotă că nu ești o persoană foarte îngrijită. Însă, o persoană care are mereu mare grijă să aibă șosete curate în picioare arată că are mare grijă de ea și este atentă până și la cele mai mici detalii, cum ar fi aspectul șosetelor.

Chiar dacă șosetele sunt un accesoriu care de cele mai multe ori nu se vede, asta nu înseamnă că nu trebuie să le spălam și îngrijim corect. Din contra, pe lângă aspectul lor estetic, șosetele au și rol termic, de a ne ține de cald în zilele reci.

Chiar dacă nu costă mult o pereche de șosete asta nu înseamnă că nu trebuie să avem grijă de ea. O pereche de șosete din material de calitate poate fi folosită un timp îndelungat.

În concluzie, alege să cumperi șosete din bumbac deoarece materialul rezistă foarte bine. Este un material moale, confortabil dar și puternic în același timp, permițând pielii să respire ușor.

Dacă șosetele sunt din bumbac alege să le speli împreună cu alte haine tot din bumbac și selectează programul mașinii de spălat la bumbac. Înainte de a baga șosetele în mașina de spălat ai mare grijă să fie separate pe culori. Nu spăla niciodată șosete albe cu unele colorate deoarece este foarte posibil ca cele albe să se păteze. Dacă vei separa șosetele corect vei avea trei categorii, albe, colorate și negre.

Dacă știi că cineva din familie are pielea mai sensibilă alege să folosești detergent hipoalergenic. Acest tip de detergent poate fi cumpărat din supermarket.

Depozitarea și organizarea șosetelor

Contrar așteptărilor, șosetele nu se aruncă pe jos, la întâmplare ci se depozitează corect într-un sertar. Dacă ții șosetele împreună cu hainele, nu le vei găsi foarte ușor în dulap. Sfatul meu este să ții toate perechile de șosete pe care le ai într-un singur sertar. În felul acesta, la nevoie vei ști exact de unde să le iei.

Nu cred că există persoană să nu fi rătăcit o șosetă și să nu îi găsească perechea. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple pune-le pe perechi. Personal, eu de când le pun la uscat încerc să le găsesc perechea. Pentru a organiza cât mai util sertarul, poți folosi și organizatoare pentru sertare. Nu costă mult și sunt foarte practice.

Pentru mulți dintre noi, călcatul hainelor este o corvoadă. Dacă nu ne place să călcăm hainele preferate, de călcatul lenjerii intime sau a șosetelor nici nu se mai pune problema. Însă, specialiștii susțin că călcatul ajută la dezinfectarea și igienizarea rufelor.

Așadar, măcar o dată la câteva zile fă-ți timp și calcă hainele, lenjeria și șosetele. Pentru a te motiva gândește-te că este vorba despre sănătatea pielii tale, dar și de aspectul estetic a rufelor.

===============

Acum, ca ai aflat mai multe despre sosete, poti vizita paginile sit-ului nostru pentru a-ti alege ceva modele colorate si haioase. Click aici -->

SOSETE BARBATISOSETE FEMEI